You'll search within AgriFoodNetworks, using Google
Menu

Jeroen van Buuren

Jeroen van Buuren
  • Profession: Food- en agri-economie
  • Gender: male
  • Member since: 1/3/2013

Biography

Actueel ben ik zoekende hoe ik met mijn brede kennis en vaardigheden kan en mag inzetten voor de grote uitdaging die voor ons ligt om het beeld wat we met elkaar geschetst hebben en daarmee nastreven te veranderen....

Actueel ben ik zoekende hoe ik met mijn brede kennis en vaardigheden kan en mag inzetten voor de grote uitdaging die voor ons ligt om het beeld wat we met elkaar geschetst hebben en daarmee nastreven te veranderen. Kan de wereld groen blijven groeien of hebben (moeten) we naar een nieuw streven.  Met net 40 jaar op de teller ga ik denk die nieuwe toekomst (streven) nog meemaken.

Na mijn studie aan de HAS Den Bosch bewust buiten de agrarische sector gaan werken. Reeds vele jaren werk ik in bij toeleverancier(s) van tuinhout aan de Retail en B2B. Tussen hout en eten zit veel overlap als je het mij vraagt. Hout liep (loopt) wellicht altijd al een stapje voor op eten en andere grondstoffen vanuit geopolitiek en beschikbaarheid, gewenste beschikbaarheid gezien.

Daarnaast was ik actief thuis betrokken bij Melkveebedrijf Het Gasthuis (30ha klei op veen grond in de Vijfheerenlanden) thuis van mijn ouders. Het meer met minder produceren heb ik nimmer zien zitten. In de 10 jaar dat ik mede eigenaar van het bedrijf was heb ik daarin gezocht wat wel mogelijk zou zijn, voor mij en het bedrijf. De uitkomst was dat ik die niet zag economisch en sociaal.

Alle onderdelen van het melkveebedrijf zijn verkocht begin 2016. Beide ouders genieten hun pensioen op basis van de verkoop van het bedrijf. Ik heb mijn aandeel besteed om een huis dichter bij het bos te kopen op de Utrechtse Heuvelrug.

Via boeken, bestuursfuncties en vele avonden bezoeken heb ik mijn kennis verder opgebouwd en uitgebreid. Iets wat ik erg graag mag doen leren en ontwikkeling. In die zin innoveren, maar juist niet consumentisme gedreven.

De interesse voor landbouw, voedsel en daarmee energie en maatschappelijke ontwikkeling heb ik nog altijd. Juist hierom nog altijd Foodlog lezer met veel plezier en interesse.

Sending message completed.

sluit
Your message was successfully sent.